Vattenskidor är en den gamla hederliga formen av vattensport i behov av dragbåt. Som sådan är sporten en aning mer resurskrävande och inte alla förunnat att ägna sig åt. Alla har helt enkelt inte råd med utrustningen och tillgång till motorbåt. På turistorter och stränder brukar man dock kunna hyra sig möjligheten att ägna sig åt vattenskidor men det brukar inte heller vara tokbilligt så alla har inte möjligheten. Men för de lyckligt lottade finns flera grenar man kan roa sig med när man väl har skidorna på fötterna och motorbåten igång.

Slalomåkning mellan olika former av flytmanicker är till exempel en form av variation på åkningen. Att ta ut svängarna i stället för att bara åka rätt fram efter båten är en rolig variation. Man kan även hoppa över hinder, hoppramper, som byggts för just detta syfte. Man åker helt enkelt upp på en form av avsats och flyger sedan genom luften innan man på nytt landar med skidorna på vattenytan. Snyggt och roligt.

Som alldeles ny på denna sport kan det vara bra att ha en våtdräkt tills man lärt sig hantera vattenskidorna ordentligt, framförallt om man är kvinna. Det beror på att det kan vara lite knixigt att komma upp på skidorna direkt vid start. Har man otur kan man då få in vatten i kroppen genom “öppningarna” under bikinitrosan. Det är inte roligt. Men man ska inte bli skrämd av denna trista risk utan använd helt enkelt en våtdräkt så är detta problem ur världen.

Trick kan vara roligt att testa när man börjat bli lite varm i badbrallorna. Det blir man snabbt. Att då splitta i luften efter åkning över hopprampen eller testa en helikoptervariant kan vara en utmaning. Våga testa lite olika varianter det gör det hela ännu mer skoj. Hoppa över vågorna efter båten och njut av din åkning. Simma lugnt.