Kitesurfing är en riktigt rolig vattensport. Den brukar framför allt vara gillad av samma typ av människor som uppskattar skateboard, surfing och snowboard. Vad det handlar om är en sorts blandning mellan surfing och vattenskidåkning men med olika typer av draghjälp. Skärm av olika modeller är vanligast. En inte helt billig sport således om man har planer på att investera i sin egen utrustning. Dock brukar man kunna låna utrustningen om man anmäler sig till en kitekurs. Sådana finns lite här och där i landet och världen över. Har man väl börjat ägna sig åt kiting har man en dubbel vinst. Den här sporten kan precis lika gärna utövas i fjällvärlden med skidor på fötterna under vintertid.

Kite kan även jämföras med segling men istället för en båt har man nu en bräda som man surfar på. Men principen är densamma som vid segling. Det är vinden som är den gode vännen som för surfaren framåt. Riktigt häftig sport. Har man väl investerat i utrustningen så har man en god vän för livet; Kitebrädan och kraftdraken. Kraftdraken är vingen eller skärmen som används som vid seglingen. Det är den som bär surfaren framåt och faktum är att när vinden suger i ordentligt kan kitesurfaren flyga flera meter upp i luften och faktiskt färdas långa sträckor över vattenytan. Detta är ren njutning.

Att ägna sig åt kitesurfing kan upplevas som något mindre våghalsigt än ren skärmflygning. Nackdelen med skärmflygning är landningen. Att landa på fötterna kan göra rejält ont om man har otur. Den risken är mindre när man har en bräda som tar emot vid landningen. Istället för ett abrupt och definitivt nedslag med endast vader, vrister och knän som stötdämpare så landar man på brädan och glider vidare vid landningen vilket dämpar en hård landning. Kitesurfing är således en skön sport på många vis. Rekommenderas.