Utvecklingen mot den ultimata upplevelsen när det gäller vattensporter går hela tiden vidare. Den ene är mer kreativ än den andre på området och man vill ständigt spräcka gränserna för det möjliga. Numer kan man även surfa ovanför vattenytan med hjälp av motorförsedda surfingbrädor. Detta är än så länge en oerhört dyr sport att ägna sig åt, åtminstone om man vill äga sin egen flygande surfingbräda. Dock finns det möjligheter att bygga sin egen så det är inte nödvändigt att lägga ut de 100000 kronorna som de kräver på vissa håll för denna typ av brädor. Man kan köpa byggsatser om man är riktigt sugen på att testa. När spridningen av intresset ökar kommer det naturligtvis att gå att få sin flygande surfingbräda till ett humant pris.

Det är en oerhört intressant upplevelse att sväva ovanför vattenytan på den här typen av surfingbräda. Hur märkligt det än kan låta så står man stadigt på brädan och den bär surfaren lätt som en plätt över ytan. Det är som ett mirakel och lika fantastiskt som ett sådant. En intressant uppfinning således.

Om de saluförs på den svenska marknaden låter vi för tillfället vara osagt. Den engelska benämningen på den här typen av flygande surfingbräda är liftfoils, electric liftfoils och electric surfingboard så det är det man får söka efter i de fall man känner sig hågad att prova flygande surfingbräda. Man kan även söka efter instruktionerna för att bygga sin egen vilket konstigt nog ligger ute på nätet trots att försäljningspriserna är skyhöga. Man får intrycket av att de som saluför de flygande surfingbrädorna tycker att det är roligare att vara ute och flyga på sin bräda än att sälja dem. Beställningarna på brädorna tas emot en och en så de massproduceras inte för tillfället. Killarna som tagit fram uppfinningen har som sagt den stora generositeten att lägga ut ritningen på byggsatsen så lycka till med bygget av din flygande surfingbräda.